Systeemvereisten

Windows

De software- en hardware-eisen voor het installeren van LibreOffice op een Windows-systeem zijn als volgt:

• Microsoft Windows 7 SP1 met KB3063858 update, Windows 8, Windows Server 2012 tot 2022 of Windows 10 of 11. (LibreOffice wordt volledig ondersteund op Windows 11)
  • Pentium-compatibele PC (Pentium III, Athlon of een nieuwer systeem aanbevolen);
  • 256 Mb RAM (512 Mb RAM aanbevolen);
  • Tot 1.5 Gb beschikbare ruimte op de harddisk;
  • 1024x768 resolutie (hogere resolutie aanbevolen), met tenminste 256 kleuren.

Beheerdersrechten zijn nodig voor het installatieproces. Het is aanbevolen om een back-up van uw systeem en gegevens te maken, voordat u software verwijdert of installeert.

Voor sommige functies - maar voor de meeste niet - is Java nodig. Java is met name nodig voor de Base.

Apple - macOS

De software en hardware vereisten voor het installeren van LibreOffice op een Apple macOS computer zijn als volgt:

• macOS 10.15 of hoger;
  • Intel of Apple siliciumprocessor (via Rosetta - native Apple siliciumondersteuning wordt ontwikkeld)
  • 512 Mb RAM;
  • Tot 800 Mb beschikbare ruimte op de harddisk;
  • 1024x768 graphic device met 256 kleuren (hogere resolutie aanbevolen).

Het is aanbevolen om een back-up van uw systeem en gegevens te maken, voordat u software verwijdert of installeert.

Opmerkingen:

• Voor sommige functies - maar voor de meeste niet - is Java nodig. Java is met name nodig voor de Base.
  • Vanwege een probleem zijn er de volgende beperkingen met Java: op macOS 10.10 en nieuwer wordt JRE niet gevonden, JDK is vereist.
  • LibreOffice 4.3 kan nog steeds draaien op OS X 10.6+, maar de ondersteuning eindigde toen 4.3 op 27 mei 2015 werd stopgezet.

GNU/Linux

Het is aanbevolen om LibreOffice te installeren via de installatiemethode die door uw Linuxdistributie wordt aanbevolen (zoals het Ubuntu Software Center voor Ubuntu Linux). Dit is gewoonlijk de eenvoudigste manier om een installatie te verkrijgen, die optimaal geïntegreerd is in uw systeem. LibreOffice kan echter al standaard in uw Linux besturingssysteem geïnstalleerd zijn.

De installaties die door de LibreOffice-gemeenschap worden geleverd zijn voor gebruikers die speciale behoeften hebben en voor bijzondere gevallen.

De software en hardware vereisten voor het installeren van LibreOffice op een Linux zijn als volgt:

• Linux kernelversie 3.10 of hoger;
  • glibc2 versie 2.17 of hoger;
  • Pentium-compatible PC (Pentium III, Athlon of een nieuwer systeem aanbevolen);
  • 256Mb RAM (512Mb RAM aanbevolen);
  • Tot 1.55Gb beschikbare ruimte op de harddisk;
  • X Server met 1024x768 resolutie (hogere resolutie aanbevolen), met tenminste 256 kleuren;
  • Gnome 3.18 of hoger, met het at-spi2 1.32-pakket (vereist voor ondersteuning van ondersteunende technologie [AT]-tools), of een andere compatibele GUI (zoals onder andere KDE).

Voor sommige functies - maar voor de meeste niet - is Java nodig. Java is met name nodig voor de Base.

Het is aanbevolen om een back-up van uw systeem en gegevens te maken, voordat u software verwijdert of installeert.

Android/Linux

zie https://www.collaboraoffice.com/collabora-office-android-ios-release-notes/

Andere besturingssystemen

Door de gemeenschap geleverde builds van LibreOffice zijn beschikbaar voor andere besturingssystemen zoals de BSD's. Voor meer informatie, zie extended System Requirements op de TDF Wiki.