Windows

Voordat u de installatie start, dient u de pagina met de Systeemvereisten van LibreOffice voor Windows door te nemen.

Bedrijfs- en overheidsgebruikers: Gelieve deze pagina met informatie over de implementatie en migratie te raadplegen.

U hoeft de voorgaande versie van LibreOffice niet te verwijderen. Als u een versie van LibreOffice al geïnstalleerd hebt, zullen al uw instellingen bewaard worden en de oude installatie zal vervangen worden.

1. Download het LibreOffice installatiebestand.

135welcome

Bewaar de installatie in een door u gekozen map. Het bureaublad is bijvoorbeeld een algemeen gebruikte plaats. Nadat het bestand gedownload is, bladert u naar de gekozen map en dubbelklikt u op het bestand. Op dat moment wordt een venster geopend met de mededeling dat de installatie wordt voorbereid.

Klik op "Volgende".

2. Vul uw naam en organisatie in. Een venster zal verschijnen om te vragen om uw naam en gegevens in te vullen. Dit is volledig vrijblijvend. U kan deze velden ook leeg laten. Ook is er een keuze om LibreOffice te installeren voor alle gebruikers op de computer.

Als u klaar bent, klik op "Volgende".

235userinfo

3. Kies het installatie-type:

335setuptype

Een volgend venster opent zich met de keuze of u een standaardinstallatie wilt of niet. In de aangepaste installatie kan u een specifieke bestandslocatie kiezen en bepaalde componenten deactiveren. Maak een keuze en klik op "Volgende".

4. Als u een aangepaste installatie wilt kunt u nu uw componenten kiezen.

435customsetup

Componenten kunnen zijn, modules, aanvullende filters, maar ook taalpakketten. Dat is in feite waar het om gaat, u kunt de taalpakketten kiezen die u geïnstalleerd wilt hebben. Engels en de taal van uw besturingssysteem zijn standaard geselecteerd en alle woordenboeken zijn standaard geselecteerd. U wilt waarschijnlijk alleen diegenen selecteren die u nodig heeft. U kunt ook ongewenste extensies uitschakelen. Maak uw selecties en klik op "Volgende".

5. Vertel LibreOffice of u Microsoft Office documenten standaard wilt openen. 535filetype

Een ander dialoogvenster opent, u uitnodigend om te kiezen of Microsoft Office documenten standaard met LibreOffice geopend moeten worden. Standaard is deze functie niet ingeschakeld. Als u in het vervolg LibreOffice wilt gebruiken om Microsoft Office documenten te openen, vink dan alle drie de keuzevakjes aan.

6. Maak een snelkoppeling op uw bureaublad en u bent klaar.

Een ander dialoogvenster opent, waarin u gevraagd wordt of er een snelkoppeling om LibreOffice te openen op uw bureaublad geplaatst moet worden. Maak uw keuze en klik op  “Installeren”.

7. LibreOffice wordt geïnstalleerd:

Wanneer het installatieproces voltooid is, opent een laatste dialoogvenster om u te informeren dat LibreOffice nu geïnstalleerd is. Klik op “Voltooien”.

735installing

8. LibreOffice is klaar voor gebruik!

835finish

Nieuwste Tweets

@libreoffice
@tdforg