macOS X

Voordat u de installatie start, dient u de pagina met de systeemvereisten van LibreOffice voor macOS X door te nemen.

• Download het .DMG-bestand van onze Downloadpagina
  • Dubbelklik op het .DMG bestand om het te openen
  • Er opent nu een installatievenster: sleep het LibreOffice icoon naar de Programma's. Het is mogelijk dat u het wachtwoord van de beheerder moet ingeven.
  • De installatie start en een voortgangsbalk toont de status van de installtie.
  • Indien gewenst kan een taalpakket en ingebouwde help geïnstalleerd worden via een extra .DMG bestand te vinden op de downloadpagina. De installatieprocedure is dezelfde als hierboven beschreven. U dient wel eerst LibreOffice geïnstalleerd te hebben alvorens u een taalpakket kan installeren.

Gebruikers van macOS X 10.8 en nieuwer: Als u macOS X 10.8 (Mountain Lion) gebruikt kunnen er problemen optreden met Apple's nieuwe Gatekeeper. Indien deze problemen zich stellen is dit artikel handig. Een eenvoudigere oplossing om de software te installeren en de eerste keer te starten is, klik met rechts (control-click) op het pictogram van de LibreOffice.app en kies Open in het contextmenu. U wordt gevraagd of u het programma echt wilt starten, bevestig dit om het programma te starten..